Zažijte americkou divočinu ve Srubu nad Berounkou

Ocitnete-li se v blízkosti tohoto srubu, pak si možná budete připadat v jiné zemi. Tato stavba je dělaná v americkém stylu, to znamená, že na její stavbu byly použity jedlové trámy a sklo. Pocit divokosti umocňuje i břidlicová střecha.

Srub v přírodě

Mimořádnost stavění v americkém stylu se vyznačuje použitím kulatin. Kmeny jsou pouze zbavené kůry, a pak už jsou připravené k opracování. Opracování vyžaduje velkou zručnost a přesnost. Mezery mezi kládami u této technologie chybí, stěny tak působí jako souvislý masiv. Zároveň jsou zachované všechny přirozené ohyby klád, což dává každé stavbě osobitý vzhled a charakter.

Srub interiér

Interiér domu si manželé řešili sami a počínali si velmi citlivě. Uvnitř srubu je dominantní hlavně sklo, které propouštído interiéru světlo, odlehčuje ho a přiznává neopakovatelnou kresbu všudypřítomného dřeva. Skleněné je například hlavní schodiště nebo podlahy v prvním patře.

Zbývající vybavení je opět z přírodních materiálů: majestátný hliněný krb, kožená sedačka a kožené čalounění baru.

Srub interiér

Kuchyně je svou barevností velmi výrazná, avšak otevřená směrem k obytné místnosti, takže nepůsobí těžkopádně. Její detaily jsou opět skleněné, takže i přes svou majestátnost do interiéru skvěle zapadá.

Nadchli jste se pro srubové domy? Podívejte se na naše další realizace. Uvidíte, že se do srubů zamilujete na první pohled.

Facebook

E-shop
YouTube