Pochopme krásu zahradního nábytku z masivu!

Nábytek, který Vás posadí na zadek!

Zahradní nábytek je podstatnou součástí každé zahrady. Pokud chcete, aby vaše zahrada vypadala atraktivně a byla příjemným místem pro relaxaci a zábavu, musíte věnovat pozornost nejen květinám a zeleni, ale také nábytku. Jednou z možností je zvolit si zahradní nábytek z masivu.

 

Proč právě z masivu?

Existuje několik důvodů, proč byste měli zvážit pořízení zahradního nábytku z masivu namísto nějakého "normálního" nábytku. Masivní dřevo má několik výhod, které ho činí atraktivním pro použití v zahradě.

Tím prvním a pro mnohé i velmi zásadním důvodem je jeho odolnost a trvanlivost. Nábytek z masivu je schopen dobře odolávat nepříznivým povětrnostním podmínkám jako jsou sníh, déšť, vlhkost. To úzce souvisí i s jeho trvanlivostí, protože pokud se o dřevo také správně staráme, tak nám může vydržet několik let a bude vypadat pořád skvěle. 

Dále je to velice ekologické řešení, protože masivní dřevo pochází z obnovitelných a přírodních zdrojů. Tím, že si pořídíte nábytek z masivu, tak podpoříte udržitelné zpracování dřeva, snížíte stopu odpadu a znečistění životního prostředí.

A jako naposled tady máme jeho krásný, výjimečný estetický vzhled, který nikdy nikoho nemůže přestat bavit. Masivní dřevo má totiž svou přirozenou krásu a zahradě dodává přírodní vzhled. 

Jaké dřevo na výrobu použít?

Jedním z nejčastěji používaných druhů dřeva pro zahradní nábytek je teak. Teak je tvrdé, odolné dřevo, které má příjemnou barvu, která vytváří teplou a povzbuzující atmosféru. Teakový nábytek má navíc vynikající odolnost proti vlhkosti a hnilobě, což ho činí ideálním pro venkovní použití.

Dalšími velmi populárními druhy dřeva pro zahradní nábytek jsou akát, dub a borovice. Akát a dub jsou tvrdé a odolné dřeva s vysokou trvanlivostí, zatímco borovice je měkčí dřevo s jemnou texturou a příjemnou vůní.

My vyrábíme především z jedlového dřeva, protože je u nás nejlépe dostupné. Zbylé dřeviny nejsou tak dostupné a jsou poměrně drahé. Navíc jedlové dřevo má řadu výhod, kterými jsou například vysoká odolnost a také se s ním dobře pracuje.

Co si z toho tedy vzít?

Zahradní nábytek z masivu Vám může nabídnout spoustu výhod, které u jiného nábytku nenajdete. Ať už si zvolíte jakýkoliv druh dřeva, vždy přinese krásu, odolnost a dlouhou životnost. V neposlední řadě přispěje k vytvoření kouzelné atmosféry na Vaší zahradě.

Facebook

E-shop
YouTube